Scholenwedstrijd NK-Tegelwippen

Veel tuinen en geveltuinen willen meer planten! Gaat de schooljeugd daarvoor zorgen?

Intratuin Halsteren en Natuurpodium roepen alle basisschool-leerlingen in de gemeente Bergen op Zoom op om tussen 11 en 17 mei één of meer tegels uit de tuin te halen en deze te verzamelen op school. De leerlingen krijgen voor hun tegel een plantbare bloemenkaart van Intratuin terug. Deze kan worden ‘geplant’ in de (gevel)tuin en voordat je het weet gaat de kaart bloeien en is er een mooi bloemenveldje. Dat ziet er niet alleen gezellig uit. Het is ook goed voor de kleine diertjes en zorgt dat regenwater beter in de grond kan zakken.

En, goede reden voor de scholen om mee te doen…..De school, waar de meeste tegels zijn ingeleverd, krijgt een vergroening van het schoolplein t.w.v. €500 van Intratuin Halsteren.

De tegels, die op school zijn ingeleverd, worden vanaf 20 mei opgehaald.

Samenwerking met: www.natuurpodium.nl

Aanmelden van de school

Jouw school meldt zich aan door te mailen naar info@natuurpodium.nl. De school ontvangt dan plantbare kaarten voor de deelnemende leerlingen, een poster om het aantal tegels te turven en er wordt een datum en tijd afgesproken om de tegels op te halen. De school maakt zelf een plekje vrij om de tegels op te stapelen en wie de meeste tegels verzamelt, die wint!